کماچ سِهن نوعی شیرینی مخصوص استان کرمان است. در این شیرنی از ترکیب آرد جوانه گندم و آرد گندم برای خمیر استفاده میشود. قبل از پختن، خرما با مغز گردو، بادام یا پسته در وسط لایههای خمیر گذاشته میشود. این شیرینی علیرغم آنکه بدون افزودنی نگهدارنده تهیه میشود، ولی با این حال میتوان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد. با توجه به اینکه مواد تشکیل دهندهٔ آن بسیار پرکالری هستند، پس از خوردن یک قطعه از آن با یک لیوان شیر احساس سیری به وجود میآید. ادویۀ کماچ شامل دارچین، زیرهی سبز و سیاه، تخم شوید، سیاه دانه، جوز، زردچوبه، فوفل، میخک و بادیون است که هر کدام از اینها دارای خواص شگفت انگیزی میباشند.